18 Ağu 2010

ZEYTİN VE KEKİKLİ FOCACCIA (ALTERNATİF PİDE )



İçindekiler,

10 gr kuru maya
250 ml. su
15 ml sızma zeytinyağı
500 gr. un
15 gr tuz

kekik,mavi haşhaş,zeytin
sızma zeytinyağı










Maya,su ve zeytinyağını karıştırıp 5 dk. bekleyelim.Maya bu sürede aktive olucaktır.Unu,hamuru yapacağınız kaba eleyip üzerine tuzu serpiştirin.Ortasını havuz gibi açtığınız una sıvı karışımı ekleyip hamuru yavaşça oluşturun.Hamuru cam ya da seramik derin bir kaba yerleştirin.Üzerini bir örtü ya da nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanması için bekleyin.

Focaccia yı pişereceğiniz tepsiyi(ben 2 orta boy tepsi kullandım) zeytinyağ ile yağlayın.Hamuru içerisine parmaklarınızla bastırarak yerleştirin.Üzerine bir miktar daha zeytinyağ sürüp dilediğiniz malzemelerden kekik,haşhaş,susam,zeytin v.s. serpiştirip. 45 dk. kadar da tepside mayalanmasını bekleyin.Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.Peynirli ve domatesli bir sandviç için eşsiz bir zeytinli kekikli ekmek elde etmiş olduk. Afiyet olsunn :)

3 yorum:

  1. canım merhaba önce seni tebrik ediyorum böyle lezzetli pide uzun zamandır yememiştim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,çok teşekkür ederim.Beğendiğiniz için çok sevindim afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. cok leziz gorunuyo ferrocum ellerine saglık bende yapmak istiyorum ama aynı lezzet tutmassa diye korkuyorum ee ellezzeti diye birsey var nede olsa sen yapıp bana yollasan? :)

    YanıtlaSil