1 Eyl 2010

TAHİN SOSLU LİMONLU KEK


Kek için,

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. süt
1 çay b. sıvı yağ
1 adet limon
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un

Sos için,

1/2 su b. tahin
1/2 su b. şerbet
1/3 su b. krema





Fırınımızı 175 derece de ısıtalım. Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra içerisine süt,yağ,limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpalım.Sıvı karışımın içerisine unu,vanilyayı ve k. tozunu eleyerek yavaşça ekleyin .Karışımın kıvamı koyu akışkan bir hal aldığında un eklemeyi bırakın .Kek kalıbınızı yağlayıp hafifçe unladıktan sonra karışımı kalıba dökerek 40-45 dk. kadar pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra,küçük bir tencere ya da sos tavasında tahin,şerbet(ben şerbet için daha önceden pişirdiğim armut tatlısının suyunu kullandım.Eğer şerbetiniz yoksa 3-4 kaşık toz şeker ve yarım bardak suyu kaynatarak elde edebilirsiniz.)  ve kremayı karıştırarak kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.Sıcak sosu kekinizin üzerine hemen dökün.Sos soğudukça kekin üzerinde lezzetli bir katman yaratmış oluduğunuz fark ediceksiniz. Afiyet olsunnn :)

1 yorum: