20 Eyl 2010

ÜÇ PEYNİRLİ TAVUK


4 adet tavuk göğsü,
2 yumurta
un
galeta unu
 sıvı yağ

300 gr. çeri domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5-6 dal tazen nane ya da fesleğen
zeytinyağ
tuz,karabiber

100 gr. yumuşak tam yağlı beyaz peynir
100 gr. taze kaşar
100 gr parmesan ya da sert bir peynir 

Bu tarifi ilk defa sevdiğim arkadaşlarım için pişirdim. Herkesin onayını alan hem göze hem de damağınıza hitap edicek  bu tarifi denemenizi öneriyorum :)

Tavukları ortadan ikiye kesip ayırmadan kelebek şeklini almasını sağlıyoruz.Tavukları önce una,sonra çırpılmış yumurtaya son olarakta galeta ununa batırarak az yağda renk alana kadar 2 dk. kadar pişriyoruz.
Böylelikle tavuklarımızın içi hala bir miktar çiğ kalmış fakat dış kısmında güzel altın rengi bir kabuk elde etmiş olduk.

Soğanları ve sarımsağı çok küçük doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Soğanlar şeffaflaşınca çeri domatesleri ortadan ikiye kesip soğanlara ekliyoruz.Son olarak taze nane,tuz ve k.biber ekleyip ocaktan alıyoruz.

Fırın tepsisine aldığımız tavukların üzerine domatesli karışımı paylaştıralım.Üzerlerine küp doğranmış beyaz peynir,büyük parçalar halinde taze kaşar ve son olarakta rendelenmiş parmesan gezdirip 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişiriyoruz.Muhteşem kokular eşliğinde üç peynirli tavuğumuz hazır afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder