16 Tem 2010

Baileys Kremalı Whiskey Cup Kek :)

İçindekiler,

125 ml. whiskey
125ml. filtre kahve
1/2 su b. kakao
1 su b. toz şeker
100 gr. margarin
2 yumurta
1,5 su b. un
1 paket k.tozu
1/2 çay k. karbonat
1/2 çay k. tuz
1 paket vanilya
(2 çay k. nişasta)

Baileys krema için;

50 gr. oda sıcaklığında margarin
3 çorba k. pudra şekeri
2 çorba k. baileys



Fırını 165-170 derecede ısıtıyoruz.Whiskey,kahve,kakao ve margarini bir kapta çok kısık ateşte ısıtıyoruz yağ eriyip hafif kaynayınca toz şekeri ekleyelim ve ocaktan alalım.Şeker eriyene kadar karıştırıp dinlendiriyoruz.Yumurtaları çırpalım üzerine un,kabartma tozu,karbonat,tuz ve vanilyayı ekleyelip karıştırmaya başlayalım.Whiskeyli karışımdan yavaşça içerisine ekleyelim koyu ve akışkan bir hal aldığı zaman sıvı eklemeyi bırakıyoruz.Karışımı kaşık yardımıyla muffin ya da cupcake kaplarına koyalım.25-35 dk. arası fırında pişriyouz.

Bir miktar artmış olan whiskeyli karışımı tekrar kısık ateşin üzerine alalım.2 çay kaşığı nişastayı 1-2 çay kaşığı su ile inceltelim.Kaynamakta olan karışıma yavaşça kontrollü olarak nişatayı ekleyelim. Akışkan bir sos kıvamı aldığında eklemeyi durdurun ve sosumuz hazır.

Bir kapta yumuşak margarin ve pudra şekerini mikserle çırpalım pürüzsüz bir hal alınca baileysi ekleyip bir miktar daha çırpalım.Küçük bir kaba alıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Kekler fırından çıkınca soğumasını bekliyoruz üzerine baileysli karışımdan sürüp küçük şekerlemelerle süsleyelim servis esnasında whiskeyli sosuda tabağın kenarına eklemeyi unutmayın.MMMMMMMMMM afiyet olsun :)

2 yorum: