19 Tem 2010

Poires Belle Helene :)





İçindekiler;
10 adet orta boy armut
400 gr. toz şeker
750 ml. su
1 adet limon
1 adet çubuk ya da paket vanilya
1 adet çubuk tarçın
1 adet yıldız anason








   Hafta sonu Balaban köyü ve Kartepe'ye dostlarla yapılan güzel bir gezinin ardından;dalından gözümün önünde toplanan ve bize hediye edilen armutlarla güzel,klasik bir fransız tatlısı yapmak ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.
   Orta boy bir tencere ya da kalın tabanlı derin bir tavaya su,şeker,vanilya,kabuk tarçın,limon kabuğu (rendelemeden soyacak yardımı ile büyük parçalar halinde) ve yarım limonun suyunu koyup orta ateşte kaynatmaya başlayalım.
   Armutların tabanlarından birer parça keserek dik durmalarını kolaylaştırıyoruz.Sonra armutları soyalım ve kalan yarım limonla heryerlerini kararmamaları için ovalım.Parisien kaşık ya da herhangi bir kaşık ile armutların çekirdeklerini tabandan çıkartalım.Çıkartamıyorsanız dert etmeyin çekirdekleri ile de pişecektir.
   Kaynamakta olan şerbetin içerisine armutları dizelim.Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Bir bıçak yardımı ile pişme durumunu kontrol edebilirsiniz.Piştikten sonra armutları soğutup çikolata sos ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsunnn :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder