27 Tem 2010

ŞEFTALİ KARAMEL



İçindekiler,(2 kişilik)

1 adet şeftali

2 çorba k. toz şeker

2 tatlı k. tereyağ

vanilyalı dondurma









Kalın tabanlı küçük bir tavaya şekerimizi koyup kısık ateşte erimesi için bırakıyoruz.Şeftalimizi soyup elma dilim şeklinde doğruyoruz.Şeker renk değiştirmeye başladığı zaman yanmasına izin vermeden içerisine tereyağımızı hemen ardından da şeftalimizi ekliyoruz kısık ateşte karamel sosun içerisinde sos şeftalinin suyunu çekip koyu bir kıvam alıncaya kadar pişriyoruz. Pişen şeftaliyi bir tabağa alıp 3-4 dk. kadar dinlendirelim.Yanında vanilyalı dondurma ve sosunuda üzerine gezdirerek süper hızlı ve lezzetli bir yaz tatlısı elde etmiş oluyoruz afiyet olsunnnnn :)

11 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. bu sıcak yaz günü için çok ideal bir tatlı olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. hem kolay hem de çok lezzetli mutlaka denemelisin :)

    YanıtlaSil
  4. akşam benim yediğimden dahamı lezzetli olmuş,bana mı öyle görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. bu sefer elektrikler vardı görerek yapınca biraz daha güzel oldu galiba :D

    YanıtlaSil
  6. Ferhat bey,

    Bu yaptığınız enfes görünümlü lezzetleri ne zaman test edeceğiz, ne zaman bu ağzımızın suyu duracak?

    YanıtlaSil
  7. Kapımız size her zaman açık Emre bey adresi biliyorsunuz bekleriz ;)

    YanıtlaSil
  8. vanilyalı dondurmayla harika olmuş ;)
    S.D

    YanıtlaSil
  9. bir gün tatmak için beklerim :)
    F.B.

    YanıtlaSil