23 Tem 2010

LİMONLU MERENGLİ TART

İçindekiler,

tart için,

200 gr. un
100 gr. soğuk margarin
50 gr.pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1-2 çorba k. soğuk su
1 tutam tuz.

limon kreması için,
4 çorba k. nişasta
150 gr. şeker
3-4 limonun suyu (150 ml.)
2 limonun kabuğu (rendelenmiş)
350 ml. su
100 gr. margarin
4 yumurta sarısı
1 paket vanilya

mereng için,

5 yumurta beyazı ( oda sıcaklığında)
250 gr. toz şker
1 tutam tuz



Fırını 200 derecede ısıtıyoruz. Tart hamuru için un,tuz,şeker ve ve margarini yoğuralım ellerimizn soğuk olması işimize yarar.Ekmek kırıntısı gibi bir hal alınca içerisine yumurta sarısını ekleyelim.Hamurun toparlanma durumuna göre 1-2 kaşık soğuk su ekleyip hamuru toparlayalım. Hazır olan hamuru buzlukta bir kaç dk. bekletelim. Hamuru tart kalıbına yerleştirim.Çatal yardımıyla bir kaç yerine delikler açalım. İçerisine yağlı kağıt onun da üzerine kurubaklagillerden kaplayacak kadar koyalım.Hamuru bu şekilde 15 dk. kadar pişiriyoruz.Ardından kağıdı kaldırıp rengi kızarıncaya kadar yaklaşık15-20 dk. daha pişirelim.Tartı çıkarttıktan sonra fırnın derecesini en yükseğe varsa grill konumuna getirelim.

Tartın fırında piştiği esnada su,limon suyu,şeker ve nişastayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ardından içerisine limon kabuğu,vanilya,margarin ve yumurta sarılarını ekleyip hızlıca çırpalım.Ocakta malzemeler bütünleşinceye kadar çok kısık ateşte pişrmeye devam edelim.Kremamız da hazır. :)

Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ve mikser yardımı ile köpürtelim ardından yavaşça şeker ekleyip mikserinde devrini arttıralım.Pürüzsüz ve çok katı bir hal alıncaya kadardevam edelim.

Tartımızın içerisine önce kremayı koyup bir kaç dk. bekleyelim.Kremanın üstü biraz sertleşince merengi ekleyip .Fırında kızarıncaya kadar 2-3 dk. bekleyelim.Dikkatli olun sıcak fırında mereng yanıp alev alabilir. :)Rengi değişince fırından çıkartıp dışarıda 2 saat kadar ardından da buzdolabında 2 saat kadar bekletip servise hazır hale getiriyoruz.Afiyet olsunnn :)

4 yorum:

  1. enteresaaaaaannnnnn. güzel gözüküyor.
    S.D

    YanıtlaSil
  2. işte portföyümüzde bu tarz lezzetler yer alıcak efeniiimm :) saygılarımla F.B.

    YanıtlaSil
  3. denemekk istiyooorummm..

    YanıtlaSil
  4. merhaba mereng tarifi ararken blogunuza rastladım hemen izleyiciniz oldum tart nefis görünüyor ellerinize sağlık ...ben bloğunuzu gezmeye devam edeyim müsadenizle :)...

    YanıtlaSil