13 Ağu 2010

MANTAR DOLMA BY FERRO



İçindekiler

12 adet kültür mantarı
4 adet mini sosis
1 adet sivri biber
1 çay k. domates salçası
1 çay k. biber salçası
3 çorba k. zeytinyağı
5-6 çorba k. rendelenmiş peynir
(kaşar,eski kaşar,parmesan,
gravyer,pecorino,grana padano v.b.)
tuz,karabiber,kekik,pul biber









Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.Mantarları temizleyip saplarını ayıralım ve yağlanmış küçük bir tepsiye aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizelim.Sosisleri ve biberi çok küçük kareler şeklinde doğrayalım.Bir kabın içerisinde sosisler,biber,rende peynir,baharatlar,zeytinyağı,biber ve domates salçalarını çok iyi şekilde karıştırıp iç harcımızı elde ediyoruz.Harcı mantarların içerisine paylaştıralım.15-20 dk. kadar mantarlar kızarıncaya kadar pişriyoruz.Çok güzel bir başlangıç ya da ara sıcak olabilir.Afiyet olsun.... :) (Tepside boşluk kaldıysa boşluğa bayat ekmek koymanızı tavsiye ediyorum.Harcın artanını da üzerine sürebilirsiniz.Böylelikle mantarların bırakacağı suyu ekmek alıcaktır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder