7 Ağu 2010

DARK BOURBON TRUFFLE



İçindekiler(6-7 parça)

80 ml. krema
80 gr. bitter çikolata
1 çay kaşığı kahve
2 çorba kaşığı bourbon whiskey
Kakao












Kremayı bir kapta ısıtıyoruz kaynamasına yakın çikolata,kahve ve whiskeyi ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.Buzdolabında 3-4 saat donması için beklettikten sonra parçalar kopartıp elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz.Yuvarlakları hemen kakaoya bulayıp servise hazır hale getiriyoruz.Buzdolabında kapalı bir kapta uzun süre saklayabileceğiniz çikolataların dışlarını fındık,fıstık,hindistan cevizi,bisküvi v.b. ürünlerle de kaplayabilirsiniz afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder