2 Ağu 2010

GAZPACHO (SOĞUK DOMATES ÇORBASI)


İçindekiler(4 kişilik)

5 adet olgun domates
1 adet salatalık
1 adet küçük kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
1 adet limon
zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik,taze nane








Domatesleri soyup ortalarındaki sert odunsu kısımları ayıklıyoruz.Salatalığı soyup orta kısmındaki çekirdekleride kaşık yardımıyla çıkartalım.Çekirdekler çorbaya acımsı bir tat verebilir.Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayalım.Soğanımızı da minik küpler halinde keselim.Biberin de çekirdeklerini çıkartıp doğrayalım.Tüm bu malzemeyi blendır ya da mutfak robotu yardımıyla karıştıralım.Karışım pürüzsüz bir hal alınca büyük bir kaseye aktaralım.İçerisine  damak tadınıza uygun miktarda tuz,karabiber,kekik,taze nane,bir limonun suyunu ve zeytinyağı ekleyelim.Çorbamız 1-2 saat kadar buzdolabında bekledikten sonra hazırdır.Çorbayı kasede ya da benim yaptığım gibi dekoratif bardaklarda limon kabuğu,taze nane,salatalık ya da biber parçaları bir parça da zeytinyağı ile süsleyip sunabilirsiniz.Gazpacho klasik bir ispanyol çorbasıdır.Sizlerinde seviceğini düşünüp sıcak bir günde serinletici bu çorbayı sizlerle paylaşmak istedim.Afiyet olsunnn :)

6 yorum:

  1. içerisine buz parçaları koyarsak tadında bozulma olurmu?

    YanıtlaSil
  2. Buz parçaları çorbanın yoğunluğunu değiştirceğinden ilk yudumla son yudum arasında lezzet farkı oluşacaktır.Bu nedenle buzdolabından çıkartıldığı gibi servis etmekte fayda var :)

    YanıtlaSil
  3. Kimsenin damak tadını bozmamak adına dikkate alınıp, tarife sağdık kalınacaktır :)

    YanıtlaSil
  4. Doğu avrupa mutfağında, bu tarife benzer domates çorbası var mı? Romanya da buna benzer bir soğuk çorba içtim, sanki kereviz tadı da aldım gibi...

    YanıtlaSil
  5. Rusya kökenli olan borscht çorbası genel olarak tüm doğu avrupa da yapılır özelliklede Polonya ve Romanya.Çorbanın temel malzemesi kırmızı pancar olduğundan rengi benzemektedir ve tadı kerevizi andırır,gazpacho gibi hazırlanır.Soğuk ya da sıcak çeşitleri servis edilebildiğinden muhtemelen size soğuk versiyonu servis edilmiş.Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

    YanıtlaSil