4 Haz 2010

PATLICANLI VE ZEYTİNLİ MAKARNA

İçindekiler (3 kişilik)

2/3 paket makarna (burgu,düdük ya da kalem)
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
100 gr. zeytin
zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik
süslemek için maydonoz,taze fesleğen ya da taze nane






Öncelikle patlıcanları soyup tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz. Üzerine bir miktar tuz ve su koyup bir kapta bekletiyoruz.Bu esnada makarnamızı haşlamak için suyu tencereye koyup kaynamasını beklerken diğer malzemeleri hazırlayalım. Soğanları piyazlık,domatesleri ise kabuklarını soyup patlıcanlarla eşit büyüklükte doğruyoruz.Zeytinlerin bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkartıp patlıcanlarla aynı boyda doğruyoruz.
Tavamıza bolca zeytinyağı koyup iyice kızdırdıktan sonra süzülüp suyu da kağıt havluyla alınmış patlıcanları renk değiştirinceye kadar kızartıyoruz.Fazla kararmadan tekrar kağıt havlu üzerine aldığımız patlıcanları bir kenara alıyoruz. Bu esnada kaynayan suya tuz ekleyip makarnayı 8-10 dk.pişmesi için bırakıyoruz.  Tavada kalan bir miktar yağın içerisine  soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyip soteliyoruz.Soğanlar renksiz hale gelince;bekleyen patlıcanları ekleyip birlikte sotelemeye devam ediyoruz.Domates ve zeytinleri ekledikten sonra tuz,karabiber ve bolca kekik ekleyerek sosun suyunu bırakıp hafif çekmesini sağlıyoruz.Bu esnada makarnanız piştiyse süzüp az miktar zeytin yağ ile karıştırıp bekletin.Sosunuzda patlıcanlar yumuşak bir kıvam alınca makarnayı sosun içene döküp birbirleriyle lezzet alış verişi yapmasına izin veriyoruz. Tabağınızı taze yeşillikler ve zeytin ile süsleyebilrisiniz.Afiyet olsun.... :D

2 yorum:

  1. ben sicilya'da "alla norma" diye bir çeşit makarna yemiştim patlıcanlıydı ona benziyor, eminim enfestir :)

    YanıtlaSil
  2. "alla norma"nın zeytinlisi diyebiliriz :)

    YanıtlaSil