22 Haz 2010

RAVİOLİ KEBAP

İçindekiler (2 kişilik)

18 adet ravioli
12 yaprak taze nane
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
4 kaşık domates püresi ya da
2 adet orta boy rendelenmiş domates
2 adet küp şeker
tuz,karabiber,kekik
zeytinyağı
kaşar peyniri
6 adet kürdan





Raviolileri pişirmek için bolca su kaynatalım su kaynayınca içerisine tuz ekleyip ardından raviolileri 10-12 dk pişirelim.Fırını en yüksek ısıda ısıtıyoruz. Bu esnada küp doğranmış soğan,sarımsak ve şekeri zeytinyağında pişirelim hafif karemelize olunca domates püresini ekleyelim. Sos oluşmaya başlayınca raviollerin suyundan bir kaç kaşık sosa ekleyip kıvam almasını sağlıyoruz.Son olarak tuz,karabiber ve kekik ekleyerek sosumuzu tamamlıyoruz.Eğer sosu  çelik taban ve saplı bir tavada pişridiyseniz fırın safhası için aynı tavayı kullanbilirsiniz.Ravioliler pişince suyunu süzelim.Sıcaklığı geçmeden kürdanlara bir ravioli bir nane yaprağı şeklinde geçirelim böylelikle nanenin aramosı ravioliye geçicektir. Mini kebaplarımızı domates sosun içerisine yerleştirelim.Üzerlerine çay kaşığı yardımıyla tavanın altından sos alıp gezdirelim.Son olarak ister rende ister ince kesilmiş birer dilim kaşar peyniri ekleyerek fırında 2-5 dk arasında kaşar peyniri renk değiştirinceye kadar pişirelim.Afiyet olsun.... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder