6 Haz 2010

LEZZET GARANTİLİ !!! PATATESLİ SOMON :)

İçindekiler :
500 gr. somon
3 orta boy patates
200 gr. krema
200 gr. kaşar peyniri
6 dilim etimek
4 diş sarımsak
1/3 demet maydonoz
1/3 demet dereotu
1/3 demet  taze nane
zeytinyağı
tuz,karabiber



Fırını 200 derecede ısıtın.Patatesleri soyup ince halkalar şeklinde kesiyoruz.Bir kabın içerisinde patatesleri az miktarda zeytinyağı,tuz ve karabiberle harmanlayıp yarısını fırın kabına yayıyoruz.Üzerine somon filetolarımızı ekliyoruz. Daha iyi bir sonuç elde etmek için somonların kalın olmamasına özen gösterin.Somonların şekli çok önemli değil mümkün olduğunca patateslerin üzerini kaplamaya çalışın.Kalan patatesleri de somonların üzerine ince bir tabaka halinde yayıp üzerine kremanın 3/4 ünü ekliyoruz. Folyo ile kapattığımız yemeğimizi 20 dk. fırında pişmeye bırakıyoruz.Bu esnada bir mutfak robotu ya da blender yardımı ile etimek,sarımsak ve yeşillikleri püre oluncaya kadar karıştırıyoruz.İsterseniz biraz tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz.20 dk.nın sonunda somonu fırından çıkartıp folyoyu açıyoruz. Üzerine yeşil karışımı ince bir tabaka halinde yayıyoruz.Üzeri açık bir şekilde  içindeki kalan suyun buharlaşması ve yeşil baharatların lezzetinin yemeğe geçmesi için 10 dk. daha pişiriyoruz.Son olarak kalan 2 kaşık kremayı ve rendelenmiş kaşarı  karıştırıp üzerine ekliyoruz. 5-10 dk. kaşarın rengi değişinceye kadar fırında beklettiğimiz zaman yapımı kolay lezzeti şaşırtıcı bir yemeğe sahip oluruz :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder