1 Haz 2010

SÜPER STAR PÜRELİ KÖFTE :)

İçindekiler
Köfte için:
500 gr. dana kıyma
2 orta boy soğan
3/4 su b. galeta unu
tuz,karabiber,kimyon,kekik,pul biber

Püre:
3 Orta boy patates
2 diş sarımsak
150 gr. kaşar peyniri
1 yumurta
biraz süt

pişirmek için :
1/2 çay b. sıvı yağ
1 çorba k. bibersalçası
3 çorba kaşığı domates püresi
1 su b.sıcak su



Soğanı rendeleyip kıyma,galeta unu ve baharatlarla köfte harcını yoğuruyoruz.
Harçtan kayısı büyüklüğünde parçalar koparın.Yuvarlayıp ortasını başparmağınızın yardımıyla havuz gibi açıp üstten hafifçe bastırarak bir fırın tepsisine diziyoruz. Sıvı yağda salça ve domates püresini pişirip üzerine bir bardak sıcak su ekleyerek koyu  bir sos oluşturuyoruz.Çok koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Akışkan bir kıvam alması gerekli.Sosu tepsinin tabanına döküp köfteleri 220 derecede ısıtılmış fırına pişmesi için bırakıyoruz.

Bir tencereye sıcak su ekleyip kaynadığı anda içerisine bolca tuz,soyulmuş ve küçük parçalar halinde doğramış patatesi ekleyip 10-15 dk kadar pişmesi için bırakıyoruz. Patateslerin dağılmasına izin vermeden süzüp tekrar tencereye alıyoruz.Üzerine ezilmiş sarımsak,rendelenmiş kaşar peyniri ve biraz süt koyup blender yardımıyla pürüzsüz bir püre elde ediyoruz. Bir yumurtayı çırpıp hızlıca püreye ekliyoruz.

Köfteler pişmek üzereyken fırından çıkarıp bir sıkma torbası ya da kaşık yardımı ile  püreyi üzerine ekliyoruz.
5-10 dk. pürenin üzeri kızarıncaya kadar bekliyoruz.Veee köfte hazır :) Dipte kalan sosu tabağın kenarına eklemeyi unutmayın :) Hem çok kolay hem deçok lezzetli deneyin pişman olmazsınız afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder