Hamur için:
1 su b. toz şeker
1 su b. eritilmiş margarin
2 yumurta
1 paket (5gr) karbonat
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 4 su b.)
-1 avuç ince çekilmiş ceviz ve 1 limonun kabuğu
-1 çorba k. tarçın-1 çorba k. kakao
-2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Öncelikle yumurta ve şekeri mikser yardımıyla karıştırıyoruz içerisine ılınmış margarinide ekleyip sıvıları homojen hale getiriyoruz. Karbonat ve vanilyayı ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra elimizle unu yavaş yavaş sıvı karışıma yedirerek orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya ayıralım. Her birini 4 farklı malzemeyle yoğurarak renkli hamurlar elde ediyoruz. Hamurları ayrı ayrı madeni 1 lira kalınlığında silindirler şeklinde yuvarlıyoruz.Silindirleri streç folyo yardımıyla sarıp buzlukta 1 saat bekletiyoruz.
Fırını 200 derecede ısıtalım.Tepsiyi yağlı kağıtla kaplayalım.Buzluktan çıkarttığımız hamurlar bıçakla kesilmiycek kadar sertse 5 dk kadar bekleyin. Bıçakla kesilir kıvama gelince bir tepsiye yetecek kadar hamuru keselim. Kestiğimiz parçalar madeni para kalınlığında olmalı. Fırında 7-10 dk. renkleri değişene kadar pişiriyoruz.Bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlayalım. Bisküviler soğuyunca hava almayan bir kaba koyarak uzun süre saklayıp kahve ile birlikte servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :)
tereyağıyla da pek bir hoş oluyor:)
YanıtlaSil