4 Ağu 2010

BAHARATLI PATATES



İçindekiler(2kişilik)

2 adet orta boy patates
2 diş sarımsak
zeytinyağı
Bir miktar sert peynir ( eski kaşar,
grana padana,parmesan,gravyer v.b.)
Tuz,karabiber,kekik,pulbiber









Patatesleri soyup tek lokmalık küpler şeklinde doğrayalım.Tencerede kaynamış tuzlu su içerisinde 6-7 dk. kadar haşlayıp süzelim.Yapışmaz bir tavada az miktarda zeytinyağını ısıtalım önce sarımsakları ekleyelim böylelikle sarımsağın aroması yağa geçicektir.İsterseniz sarımsakları çıkartabilirsiniz.Süzülen patatesleri ekleyip her tarafının iyice kızarması için tavada soteleyelim.Patateslerin dışı renk değiştirmeye başlayınca tüm baharatları ekleyelim.Baharatlar patatesleri kaplayacaktır.Son olarak az miktarda peynir rendesini de ekleyip tabağa alabiliriz.Patatesler benden biralar sizden hadi afiyet olsun :)

8 yorum:

  1. patateeeees, en sevdiğimdeeeeeen

    YanıtlaSil
  2. kızarmış patates ve kekiğin muhteşem birlikteliğini ben de farketmiştim ama profesyonel birinden de duymak daha başka tabi.

    YanıtlaSil
  3. o zaman bir de bu tarifle denersiniz.Eminim lezzetinden memnun kalıcaksınız :)

    YanıtlaSil
  4. birayla ne gider bunlar yaaa :)
    S.D.

    YanıtlaSil
  5. benim de favorilerim arasındadır! bir de biberiye eklerim buram buram baharat, günün her saatine uyar bence, kalanı da omlet yaparsın ertesi sabaha - kalırsa tabi:)

    YanıtlaSil
  6. genelde sıcak sıcak 20 dk. içerisinde biten ve yok mu bir tabak daha şeklinde aranan bir atıştırmalık :)biberiye kesinlikle süper olur...

    Ayrıca blogunuzdaki tariflerin farklılığı ve resimlerin ışık kalitesi çok hoşuma gitti tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
  7. sarimsakk ve patatess ayrilmazz ikili benim icin yaklasik 2 senedirr... Stuttgartda brezilyali arkadasim yapardi bunun tarzinda yemekler artik ben yapiorumm :)
    Halk oyunlarindan buralara geldiginizi gormek guzell basarilarinizin devamini dilerimm , ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil