2 Tem 2010

KREM KARAMEL

İçindekiler

1 lt. süt
6 adet yumurta
4/5 su b. şeker
2 paket vanilya

karamel için,

1 su b.şeker
5 çorba k. su








Karamel hazırlamak için kalın tabanlı bir tava ya da sos kabına şekeri dökelim üzerine beş kaşık suyu gezdirdikten sonra kaşık kullanmadan tavayı sallayarak suyu yedirelim. Tavayı kısık ateşte şekerin erimesi için ocağa bırakıyoruz. Karamel yapımı esnasında kesinlikle kaşık kullanmayın sadece arada bir tavayı sallamanız yeterli olucaktır.Şeker renk değiştirip akışkan bir hal aldığında karameli kullanıcağınız fırın kaplarının altına paylaştırın.Ben silikon muffin kalıpları kullandım.
Krema için  sütü şeker ve vanilya ile kaynatalım.Ayrı bir kapta yumurtaları fazla köpürtmeden çırpın.Kaynamış sütten yumurtaların içerisine yavaşça ekleyip ısısını arttırın.Daha sonra tüm karışımı süte ilave edin 1 dk. kadar karıştırdıktan sonra akışkan halde olan kremayı kaplara paylaştırın.
Kapları ısıya dayanıklı bir tepsiye koyun.Tepsinin içerisine kapların yarısına kadar kaynar olmayan sıcak su koyun ve 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dk ile 1 saat arasında pişirin. Krem karamelin piştiğini anlamak için bir bıçağı yavaşça  batırın ve bıçak temiz bir şekilde ayrılıyorsa pişmiş demektir.Bir gece buzdolabında beklettikten sonra krem karameller  yenmeye hazırdır.Sıcak sevenler hemen de yiyebilir :) Ayrıca yumurta kokusundan rahatsız olanlar için servis esnasında benim yaptığım gibi üzerine limon kabuğu ve rendelenmiş çikolata ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Aslında henüz sırada havuçlu kek efsanesi var ama ben bayılırım krem karamele :) Sanırım ilk sırayı kendisine verebilirim :)

    YanıtlaSil
  2. krem karamele bayılma konusunda destek veriyorum :) şimdiden afiyet olsun :)

    YanıtlaSil