12 Tem 2010

KIZARMIŞ SÜTLAÇ :)

İçindekiler;


1 su b. pirinç

1 su b. toz şeker
1 su b. su

2 su b.(500 ml.) süt

1 paket vanilya

1 paket kuru maya (10 gr.)

1/2 çorba k. tarçın

1 yumurta

2 çorba k. un

3/4 su b. Süt

Panelemek için ekstra un

Kızartmak için sıvı yağ

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.Beklemenize değicek tarifini sadece burada bulabileceğiniz-çünkü bana ait- bir tatlıyla geri döndüm. Öncelikle pirinçlerimizi yıkayalım ama sadece bir kez tozu gitsin diye kesinlikle nişastasını akıtmıyoruz.Su ve pirinci derin bir tencerede çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Diğer bir tencerede ise süt,şeker ve vanilyayı ısıtalım.Pirinç suyunu çekmek üzereyken sütü üzerine dökelim.Pirinçler sütü çekip yumuşak bir kıvam alıncaya kadar 45-60 dk. kısık ateşte pişiriyoruz.Bir blender yardımıyla yada kaşıkla iyice karışımı eziyoruz.İçerisine maya ve tarçını ekleyip 1 saat kadar beklemeye alıyoruz.

Yumurta,süt ve un ile kıvamlı bir karışım yapalım.Bu esnada yağımızı derin bir kapta iyice ısıtalım.Elimizi unlayıp karışımdan küçük parçalar koparıp yuvarladıktan sonra önce una ardından karışıma batıralım hafif süzdükten sonra yağımızın içerisinde kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlıyı ılıkken servis ediniz yanında meyveli ya da çikolatalı soslar hatta bir top dondurma güzel bir eşlikçi olucaktır.Afiyet olsun... :)

2 yorum: