500 gr. dana kıyması
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
4 adet kırmızı köz biber
1 tatlı k. biber salçası
1 tatlı k. domates salçası
3 adet küp şeker
1/2 su b. sıcak su
2/5 çay b. sıvı yağ
tuz,karabiber,kekik
beşamel sos,
50 gr. tereyağ ya da margarin
4/6 su bardağı un
500 ml. soğuk süt
1 adet küçük soğan
defne yaprağı
1 diş sarımsaktuz, tane karabiber
150 gr. taze kaşar
50 gr. parmesan
Tüm sebzeleri minik küpler halinde doğrayın.Domatesleri rendeleyip bir kenarda bekletin.
Yapışmaz bir tavada yağı kızdırın sırasıyla soğan,sarımsak,biberleri ve kıymayı soteleyin.
Salçaları da ekleyip bir miktar pişirdikten sonra domates rendesini ekleyebilirsiniz.Ateşin altını iyice kısın,domates suyunu çekince sıcak su,şeker,tuz,k.biber ve kekiği ekleyin.Kısık ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Fırını 200 derecede ısıtın.Bu esnada beşameli hazırlayabilirsiniz.Sütün içerisine büyük parçalar halinde soğan,sarımsak,defne yaprağı,tane karabiber ve tuz koyarak ısıtın.Tereyağ ve unu orta ateşte unun çiğ kokusu gidinceye kadar kavurun.Süt ısınınca süzgeçten geçirip unlu karışıma sürekli karıştırarak ekleyin.Krema kıvamı almaya başlayınca ocaktan alın bir kaç kez daha karıştırın beşamel hazır :)
Benim kullandığım lazanyalar ön pişirme gerektirmediğinden kuru halde kullandım.Siz lazanyalarınızı aldığınız markanın pişirme talimatına uygun bir şekilde hazırlayın.
Cam bir fırın kabına öncelikle bir miktar kıymalı harçtan koyup kabın yağlanmasını sağlayın.Lazanyalarınız üst üste gelmiycek şekilde dizin.Üzerlerine çok ince bir tabaka beşamel ve bolca kıymalı sostan koyup tekrar lazanya yapraklarını koyun ve sos bitinceye kadar bu işlemi sürdürün.Son tabakayı koyduktan sonra geriye kalan beşameli kalın bir şekilde üzerine iyice yayın ve 20 dk. pişrin.Üzerine taze kaşar ve parmesan karışımını da ekleyip kızarması için 5 dk. daha bekleyin.Hımmmmmmmmmm Lazanya hazır.Kırmızı şarap,yeşil salata ve koca bir (bir kaç:)) parça lazanya afiyet olsunnn :)
lazanya favorilerimden biri , harika görünüyor, hastayım ztn canım çekti göndersene biraz:)
YanıtlaSilçok geçmiş olsun.bunu söylemekten sadistçe bir zevk alıyorum ama gerçekten silip süpürüldü :)
YanıtlaSilferhat bey bu tarif uzman tv için hazırladığınızla aynı mı
YanıtlaSilFerhat bey,
YanıtlaSiluzman tv de verdiğiniz lzanya tarifini yaptım gerçektende silip süpürüldü :) şimdi sıra elmalı turtada :) elinize sağlık, tarifler için teşekkürler