5 Eki 2010

RED BULL VE ŞEFTALİLİ SORBET


2 adet büyük olgun şeftali
1 su b. toz şeker
2 su b. su
1/2 limon suyu
1/2 çubuk tarçın
1 paket vanilin
1 çay b. red bull

Şeker,su ve tarçın çubuğunu birlikte bir kaba koyup ısıtın.Şeker eriyip kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip altını kısıp kaynatmaya devam edin.2-3 dk sonra tarçın çubuğunu içerisinden çıkartın.Şerbet kıvamı kaşıkta kalmaya başlayınca vanilini ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra şerbeti soğumaya alın.
Şeftalileri soyun çekirdeklerine yakın kırmızı sert kısımları da ayıklayın.Blendır ya da mutfak robotu yardımıyla şeftalileri püre haline getirin.Püre haline gelen şeftaliye  şerbeti yavaş yavaş ekleyip her seferinde robotu tekrar çalıştırın.Şeftali nektarı kıvamında bir karışım elde edene kadar bu işlemi tekrarlayın.Bir miktar şerbet artabilir.
Şeftali karışımını buzdolabına kaldırıp bir saat  kadar soğutun.
Soğumuş karışımın içerisine red bull u ekleyip sadece 1-2 kez karıştırın.Karışımı dondurma makinasına koyup 30 dk. kadar karışmasına izin verin ve sonrasında koyulaşan karışımı 1 saat kadar derin dondurucuda dinlendirin.Yoğun aromalı,pürüzsüz bir sorbet elde etmiş olduk afiyet olsunnnnnnnnn :)

Not: Eğer dondurma makinanız yoksa karışımı 1 saat kadar derin dondurucuda beklettikten sonra.5 saat boyunca her saat başında kaşık yardımıyla karıştırarak havalanmasını sağlayın aynı kıvamı elde edebilrisiniz.

1 yorum:

  1. sn. ferro bunu vodkalı yapmak gibi bi sansımız varmı redbull vodka seftali hos bi uclu olabilir gibi geldi

    YanıtlaSil