17 Eki 2010

AÇIK OMLET


4 yumurta
1/2 çay b. süt
2 adet taze soğan
1 adet yeşil sivri biber
100 gr. pişmiş mantar
6-7 adet taze nane yaprağı
5-6 sap ayıklanmış maydanoz
40 gr. parmesan ya da eski kaşar
40 gr. tereyağ ya da margarin
tuz,karabiber




Yumurtaları süt,tuz ve karabiberle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
Soğan,biber ve mantarı çok küçük parçalar halinde doğrayın.
Tavada yağı iyice ısıttıktan sonra doğranmış malzemeyi lezzetini bırakması için bir iki dk. soteleyin.
Ateşin altını kısıp çırpılmış yumurtayı yavaşça tavaya ekleyin malzemelerin eşit dağılmasını sağladıktan sonra tavanın üstünü kapakla kapatın.4-5 dk. boyunca yumurtanın altı kızarıp üzerinde ıslaklık kalmayıncaya kadar pişirin.Ocaktan almaya yakın ince doğranmış nane ve maydonoz;son olarakta rendelenmiş peyniri ekleyip ocaktan alın. Omletinizi spatula yardımı ile rulo şeklinde sarın ve keskin bir bıçakla  büyük güzel parçalar kesin.Pazar günleri geç kahvaltılarınızda muhteşem kokusuyla sizleri mutlu edicek bu omleti mutlaka denemelisiniz. Afyet olsunnnnnnnn :)


1 yorum:

  1. süper görünüyor :) sadece mantarı pek sevmediğimden onun yerine havuç,semiz otu veya patates koysam olurmu?

    YanıtlaSil