21 May 2010

EN HIZLI PİZZA !!!




İçindekiler ( 2 Kişilik):

2 adet lavaş
2 çorba k. acılı ketçap
50 gr. kaşar peyniri
üzeri için salam,sucuk,mısır vs.
karabiber
taze nane

Yapılışı:

 Fırın 200 derecede ısıtılır.
 Kaşar peyniri ve istenen tüm malzeme minik küpler halinde kesilir.
 Lavaşlar ortdan ikiye kesilip yağlı kağıt yayılmış bir tepisye konduktan sonra sıcak fırında  her iki yönü için 1- 2 dk. ısıtılır.Fırından çıkarılan lavaşların üstüne birer kaşık ketçap sürülüp karabiber serpilir ve malzemeler eklenip kaşar peyniri eriyinceye kadar yaklaşık 5 dk, fırının en üst ızgara kısmında pişirlir. Fırından çıkan sıcak pizzaların üstüne ince doğranmış taze nane eklenir. Afiyet olsun yemeden önce dolaptan birayı almayı unutmayın :)


5 yorum:

  1. Zeytin yağ lazım biraz bide beyaz şarap alayım yanınıa:)

    YanıtlaSil
  2. NAZAN KARATAŞ28 Mayıs 2010 13:24

    süper bir site hazırlamışsınız.Elinize sağlık.Verdiğiniz bütün tarifleri denedim hepsi süper oldu.Bize kazandırdığınız bilgilerden dolayı çook teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. ben teşekkür ederim.sizi de izleyiciler arasında görmek isterim.

    YanıtlaSil
  4. bunu ben torilla ekmeğiyle biraz farklı malzamelerle yaptım , cidden çok kolay ve lezzetli oluyo, dominos a elveda dedik ailece:)) yorumunu da yeni anladım ama bunu bir arkadşaım tavsiye etmişti:))
    senin tarifi de denicem:)

    YanıtlaSil
  5. Ohh harikaymış. Bazlamayı ortadan ikiye bölünce de iki adet küçük boy pizza yapılıyor. Harik oluyor dogrusu.

    YanıtlaSil