21 May 2010

REVANİ



İçindekiler :

4 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Çay B. İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2 Su B. Un

Şerbet :

2 Su B. su
1.5 Su B. Toz Şeker
2 Damla Limon




Fırın 175 derecede ısıtılır.
Yumurta ve şeker ile birlikte pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Geriye kalan tüm kuru malzeme iyice karıştıştırlır. Yumurta ve şeker karışımına kuru malzeme elenerek yavaşça eklenir. Bir kaşık ya da spatula yardımı ile  nazikçe alttan yukarı doğru bir kaç kez karıştırıldıktan sonra yağlanmış ısıya dayanıklı cam bir kaba konur. Kap seçimini; revanin  ince ya da kalın nasıl olmasını istiyorsanız ona göre tercih edebilirsiniz. Fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar ortalama 40-45 dk pişiriyoruz.
Fırında pişerken şerbet için su  ve şeker karışımını  2 damla limon ile birlikte kısık ateşte 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Revani ılınıp oda sıcaklığına gelince oda sıcaklığındaki şerbetle birleştirip soğuması için buz dolabına alabilrsiniz ya da oda sıcaklığında dinlendirebilirsiniz.
Servis için ben dondurma kullandım onun yerine krem şanti,kaymak ,fındık,ceviz vs. kullanılabilir.
Afiyet olsunnnn.
 Not : Çok hızlı bitti diye üzülmeyin!!! Hemen yenisini yapın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder