24 May 2010

AHUDUDU SUFLESİ


İçindekiler: (4 kişilik)
3 çorba k. ahududu marmelatı
150 ml. süt
100 ml. krema
1 çorba kaşığı un (dolu dolu)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta beyazı

Sufle kapları için :
2 çorba kaşığı tereyağı
toz çikolata ya da toz şeker




Sufle kapları bir fırça yardımı ile yumuşamış tereyağı ile dikey çizgiler oluşturacak şekilde yağlanır.İçlerine toz çikolata ya da toz şeker serpilerek mantolama yapılır.Fazlalıklar da alındıktan sonra buzdolabına beklemesi için bırakılır.
Küçük bir sos tavası ya da tencereye süt ve krema birlikte kaynaması için konur. Yumurta sarıları ve şeker pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır bu karışıma un ve mısır nişastası da eklenir.Kaynamakta olan süt krema karışımı yumurtalı karışıma hızlıca çırpılarak eklenir. Bu karışım tekrar ocağa alınarak 2-3 dk krema kıvamı alıncaya kadar hızlıca çırpılır.Bunun sonucunda pürüzsüz ve katı bir krema (pasta kreması) elde ediyoruz.Kremanın içerisine marmelatı da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Fırınımızı 190 derecede ısıtıyoruz.
Yumurta beyazlarını beyaz ve katı bir hal alıncaya kadar çırpıyoruz. Bu karışımın yarısını  kremamıza güzelce yediriyoruz.Kalan yarısını da yavaşça alttan üste doğru karıştırak sufle karışımımızı tamamlamış olduk (çok şükür :)).
Karışımı kapların tamamını dolduracak şekilde doldurup bir bez ya da havlu üstüne nazikçe vuruyoruz.Bir çay kaşığının sapının yardımıyla sufle kabının kenarını takip ederek ince bir hendek oluşturuyoruz. Son olarak fırınındaki suflelerin 10-12 dk tavana yükselişini seyrederek keyifmizi tamamlıyoruz.
Sıcak suflenizi canınız nasıl isterse mutlulukla tüketebilirsiniz afiyetle... :)

1 yorum:

  1. bunu deneyeceğim beeeen. suffle kabı alır almaz :)

    YanıtlaSil