5 Kas 2010

NARLI YAHNİ BY FERRO

500 gr. dana kuşbaşı

2 adet soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)

5 diş sarımsak (2-3 parçaya kesilmiş)

3 adet patates (büyük küpler halinde doğranmış)

1 çorba kaşığı acı biber salçası

1 çorba kaşığı un

2 adet nar ( 1 tanesinin suyu)

tuz,karabiber,kekik

3\4 çay b.sıvı yağ

sıcak su

limon kabuğu( çok ince doğranmış )





Büyük ve kalın tabanlı bir tencerede yağı kızdırın.Bu tarifte dikkat etmeniz gereken en önemli nokta su ekleme aşamasına kadar ateşin hep harlı kalması ve bu esnada hiç bir şeyi yakmamanız :)
Soğanları ve sarımsakları kızgın yağda sotelin soğanların suyu bitince etleri ekleyin etlerin etrafı anında renk değiştiricektir sürekli kavurmaya devam edin.Tencerenin dibinde sadece yağ görene kadar bu işleme devam edin.Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.Ardından unu da ekleyip hızlı hareketlerle unun pişmesini sağlayın.Kaynar vaziyetteki suyu etlerin üzerini 4-5 parmak geçicek kadar ekleyin ve ocağı en kısık hale alın hatta ocağınızdaki en küçük kısmın en kısık moduna getirin.İçerisine sadece karabiber ve bolca kekik ekleyip 15 dk. kadar pişirin.Sonrasında karışıma küp doğrnamış patatesleri de ekleyip patatesler pişinceye kadar 30-40 dk. kısık ateşte pişrmeye devam edin.
Yemeğiniz piştikten sonra 1 narın suyunu ve tuzu ekleyip yahninin tadını ayarlayın.Kalan narın yarısının tanelerini yahnin içerisine ekleyin.Diğer yarısını ve ince doğranmış limon kabuklarını servis için ayırın.
Yahniyi bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis ederseniz lezzeti bir kaç kat artmış olucaktır hadi afiyet olsunnnnn :)

2 yorum: