28 Kas 2010

BİTTER PORTAKAL,CEVİZ VE SCOTCH !!! HAPPY SUNDAY :)

1/2 su b. su
4 çorba k. toz şeker
1 adet portakal
10 adet ceviz
80 gr.biter çikolata


Kısık ateşte şeker, suyla birlikte eriyinceye kadar ısıtın.Yarım ay şeklinde ince kesilmiş portakalları içerisine atıp kabukları yumuşayıncaya kadar pişrin ve soğuması için bir tabağa alın.
Cevizleri teflon bir tavada 2-3 dk. kavurun ve ince kabuklarını soyun.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş cevizlerin üzerine fırça yardımıyla çikolatayı sürün ve aliminyum folyo üzerinde kurumaya bırakın.
Portakalların varsa fazla suyunu havlu peçete ile nazikçe alın. Fırça yardımıyla yarısına kadar çikolatadan sürün ve dinlenmesi için aliminyum folyo üzerine alın.
Artık işin en zevkli kısmına geldik :) Atıştırmalık çikolatalarımız hazır olduğuna göre kadehleri konyak ya da whiskyle doldurup keyifli sohbetler yapabilirsiniz :)))) Alkol almayanlar için sert bir kahve de güzel bir eşlikçi olucaktır.İyi pazarlar afiyet olsunnnnnnnnnn :)))))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder