14 Tem 2011

TAVUK VE KREM PEYNİRLİ POĞAÇA

hamur,
2 adet yumurta
100 gr. tereyağ
3 su bardağı un
1 kahve fincanı z.yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2-3 çay kaşığı tuz

iç harç,
3adet tavuk baget (haşlanmış)
1 adet patates(küp doğranmış)
1 adet havuç (küp doğranmış)
5-6 dal maydanoz
2 adet taze soğan
4 çorba kaşığı krem peynir
z.yağ
tuz,k.biber


Sürekli tatlı yenmez deyip iç harcını kendim geliştirdiğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.Bu harcı poğaça içerisine uygulayabilceğiniz gibi,değişik böreklerde de kullanabilirsiniz.

Poğaça hamurunu yaparak  başlayabilirsiniz.
Unun ortasına bir havuz yaparak diğer malzemeleri ortada birleştirin.Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın.Ortadan başlayarak hamuru yoğurun ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Streç folyoya sarıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

Fırnınızı 180 derecede ısıtın.
Yapışmaz bir tavada az miktarda zeytinyağ ile çok minik doğranmış havıuç ve patatesleri soteleyin.Patatesler pişince haşlanmış ve küp doğranmış tavukları da ekleyip karışımı ocaktan alın.İçerisine taze yeşilllikler,krem peynir,tuz ve karabiber ekleyerek harcınızı ılınmaya bırakın.

Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda daire şeklinde açın ortasına bir çorba kaşığı kadar harç koyup kenarlarını kapatın.Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsinize poaçaları dizin üzerine  yumurta sarısını da sürdükten sonra altı ve üstü eşit kızarana kadar pişirin.

Denediğinizde ortaya çıkan tad sizleri şaşırtacaktır:) şimdiden afiyet olsunnnnnn :)

9 yorum:

  1. cok leziz gorunuyoo ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. kaç kişiyi ağırlayabiliriz bu tarifle acaba?

    YanıtlaSil
  4. hangi krem peynirini kullandın bu tarifte?

    YanıtlaSil
  5. bu tariften 20 mini poğaça çıkıyor.
    peynir olarakta trakya çifliği marka krem peyniri kullandım :)

    YanıtlaSil
  6. trakya ciftligi guzeldir cheesecake in icinede krema peyniri olan baya yakısıyo :)

    YanıtlaSil
  7. bu fikrinizi değerlendiricem :)

    YanıtlaSil
  8. yayınladığın sürüyle uyduruk tariflerden sonra aslına dönmek budur işte mutlaka deneyceğim,selmlar
    aydan kara

    YanıtlaSil
  9. Ferhat bey merhabalar ;sizi uzman tv de izledim bende bir blog yazariyim tarifleriniz mükemmel ellerinize yüreğinize saglık

    YanıtlaSil