24 Tem 2011

JÄGER-KAVUN SORBET BY FERRO

1 orta boy kavun ( 500-700 gr.)
1 su b. toz şeker
1/2 su b. su
1/2 limonun suyu
1 limonun kabuğu
6 tatlı k. jagermeister


Bulgaristan'dan tarladan özenle seçilip bana gönderilmiş kavunları değerlendirmenin vakti geldi :)
Kavunlu sorbet ve dondurma benim favorilerim arasındadır.Fakat farklı bir tad ve aroma elde etmek için içerisinde 70 e yakın bitki ve baharatın bulunduğu jagermeister'ı tercih ettim.Farklı ve ferah bir tad ortaya çıktı beğeniceğinizi düşünüyorum :))

Öncelikle su ve şekeri küçük bir kaba koyup kaynatıyoruz üzerinde baloncuklar oluşup şeker tamamen eriyince içerisine limon suyunu ekleyip şerbeti bir kenarda soğumay bırakın.

Kavunları temizleyip etli kısmını minik parçalara böldükten sonra blendırda pürüzsüz olana kadar karıştırın.İçerisine şerbeti,Jägermeister'i ve limon kabuğunu ekleyip homojen bir karışım olana kadar karıştırın.

Sıvı karışımı dondurma makinasına koyup kıvamlı bir hal alana kadar karıştırın.Derin dondurucuda 1 saat kadar beklettikten sonra sorbet yemeye hazııııır :) Üzerine taze meyveler yada soslar koyarak da servis edebilirsiniz.Ben altına bir miktar bisküviyi toz haline getirp bir de platform yaptım. Bu sıcak ve bunaltıcı günlerde damağınız şaşırtıcak bu  keyifli tadı denemenizi tavsiye ederim ;)

Not: Yine dondurma makinası gerektiren bir tarfiolduğunun farkındayıp.Bu konuyla yapabilceklerimiz sınırlı.Sıvı karışımı elde ettikten sonra derin dondurucuya koyup her yarım saatte bir kıvam alana kadar bu işlemi tekrarlamalısınız.Aynı kıvamı elde edemeseniz de lezzet sizinle olucaktır ;)

3 yorum:

  1. jagermeifter'i nerden bulurum ben şimdi:)) kavunun kenarındakiler nedir diye sorsam:)?

    YanıtlaSil
  2. tatlı tatlı güzelleşelim o zaman :)

    YanıtlaSil
  3. jager candır ki kavunun aromasıylada birlesince bide fresh bi sunumla tadından yenmez ellerine saglık (:

    YanıtlaSil