12 Oca 2011

ELMALI VE LİMONLU TART

Uzun zamandır sizlerle yeni tariflerimi paylaşamıyorum.Bunun nedeni siteyi yeniden yapılandırma aşamasında olmam :) Geçicek bu sürede uzman tv için yaptığım tariflerden bazılarını sizlerle palaşmaya devam edicem.Çok daha kaliteli görüntüler ve daha aktif bir ferrostable için biraz daha müsade rica ediyorum ...
Tartların ikisi de çok güzel oluyor fakat benim favorim limonlu olan :) Uzmantv de krema tarifnin malzemelri yarım kalıyor montajda atlamışlar.Sitedemdeki "merengli limonlu tart" tarifinin kremasını  uygulayabilirsiniz.Afiyet olsun.....:)


7 yorum:

  1. Merhaba bende blogunuzu uzman tvden gördüm, sıkı bir profiterol tarifi arıyordum sizin tarifinizle en kısa zamanda deneyeceğim inşallah, kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Yelda hanım.
    Aslında profiterol tarif olarak doğru olmasına rağmen o gün ki rahatsızlığımdan ötürü kıvam istediğim gibi olmadı. Uzman tv yönetimi yine de paylaşmayı uygun görmüş siz ölçüleri ve pişirme tekniklerini uygulayın ama hamurunuzun daha pürüzsüz ve koyu olması gerekli buna dikkat ederseniz profiterolleriniz çok güzel olucaktır:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. ben deneyeceğim en kısa zamanda bunu. fakat merak ettiğim nokta, tart kalıplarını yağlamadan hamurları koydunuz. yapışmıyor mu?

    YanıtlaSil
  4. ferhat bey keşke bloğunuza bir kategori kısmı ekleseydiniz, (tatlılar-ana yemekler-kokteyller vs. diye) tarifleri bulmak zor oluyor. sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, dereotlu poğaça tarifi ararken Uzman Tv'deki tarifinize rastladım, mavi haşhaşlı olması, verilen püf noktaları çok hoşuma gitti, sitenizi geliştirirken kolaylıklar dilerim, sizi izliyorum efendim, saygılar, sevgiler Amerika'dan.

    YanıtlaSil
  6. bütün tariflerinizi denedim nerdeyse harikasınız bence
    hani bir restorantınız yada pastahaneniz olsa kapıda yatardım sanırım
    bu arada sizi tv de görmek te çok hoş

    YanıtlaSil