30 Ara 2010

BİSCOTTİ (cantucci)

150 gr. tuzsuz tereyağ (eritilmiş)
200 gr. şeker
3 yumurta
1 çay k. badem esansı
1/2 çay k. vanilya esansı
1/2 çay k. limon esansı
1/2 çay k. karbonat
1/2 çay k. tuz.
1 çay k. kabartma tozu
3-4 su bardağı un
250 gr. karışık kuru yemiş
(badem,fındık,yeşil fısıtık vs. )

Fırını 180 derecede ısıtın.Tepsinize yağlı kağıt sererek bir kenarda bekletin.

Şeker ve tereyağını çırpın.Yumurtaları bu karışıma teker teker ekleyerek yoğun, içerisinde bolca hava olan bir karışım elde edene kadar çırpın.Esansları da ekleyip sıvı karışımı hazır hale getirin.

Un,tuz,karbonat ve kabartma tozunu çok iyi şekilde karışıtırıp birlikte eleyin.Yumurtalı karışıma yarısını koyup tahta kaşıkla karıştırın.Kalan kısmını hamur toparlanana kadar yavaş yavaş ekleyin.Hamur yumuşak kıvamlı bir hal alınca  kuruyemişleri de ekleyin. Hamuru 2 ye ayırın  bir parçasını ellerinizi unlayarak tepsiye ince uzun bir rulo şeklinde serin.Diğerini de yanına aynı şekilde koyun. Avcunuzun içerisini kullanarak hafifçe bastırın.

Hamuru 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirip dışarı alın.Fırının ısısını 160 dereceye düşürün.Pişen kurabiyeden oda ısısında 5 dk. kadar bekledikten sonra 1.5 cm. kalınlığında dilimler kesin ve tekrar fırın tepsisine alıp her iki yönünü renk değiştirene kadar 5-7 dk. pişirin.Böylelikle güzel aromalı ve kahvelerin yanına çok yakışan italyan klasiği olan biscottileriniz hazır oldu. Afiyet olsunnn...... İyi seneler ...... :)


7 yorum:

  1. Yeni Yıl sürprizi diye buna denir..
    Teşekkürler üstad...

    Özgür Sanlav

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim...
    İyi seneler !!!
    Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten süper bir lezzet, süper bir hediye.Emeğine sağlık.Yeni yıl dileğin benden:))(inşallah hayallerin gerçek olur).İyi seneler

    NAZAN KARATAŞ

    YanıtlaSil
  4. ILkbahar lezzetinde Merhabalar FERHAT BEY :)))
    Biraz gecikmelerle de olsa NEFIS BISHKOTTILER ICIN CANDAN TESEKKÜRLER :)))
    Bishkottileriniz beni adeta masallardaki gibi degisIk dünyalara ,degisik tadlara ve en önemliside COCUKLUGUMUN aromalarina götürdü :)))
    Bana böyle güzel anlar yasattiginiz icin bir daha ; GÖNLÜMÜN DERINLIKLEIRNDNE GELIYOR TESEKKÜRLERIM :)))
    Bizim buralARda neredyse kahve (her cesidi de) artik biskotisiz sunulmuyor o yüzden diyorum :
    KO VARSIN 2011 YILINDA BASARI KAHVE TIRYAKILERI MISALI SIZIN TIRYAKINIZ OLSUN .BISHKOTTIDE BASARILARINIZDAN VE GERCEKLESEN EMMELERINIDEN ALACAGINIZ ZEVK :)))
    Vallahi ben BISHKOTTILERINIZI o kadar sevdim ki hatta Facebookta arkadaslarla yazisirken onlari bir yazi basligi olarAK kullandim ve konu halada kapanmadi :)))
    Basarilarda ve gercekelsen hayallerin zevkinde kalin FERHAT BEY :)))
    ÖPTÜM : ayfet

    YanıtlaSil
  5. 2011 size çok uğurlu geldi , yarışmadan takipçinizim , buradan da ulaşmayı başardım :) çok lezzetli görünüyorlar , ellerinize sağlık , sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Olmadı ki bana da böyle biscotti yapıp böyle şirin bir şekilde paketleyip gönderen biri...hayır yani oldu da ben mi kıymetini bilmedim sanıyorsunuz...:)...Şaka bir yana ellerine sağlık harika görünüyorlar,ben de deneyip,mutfak maceralarım arasında en kısa zamanda yerini almasını sağlayacağım! :)

    YanıtlaSil
  7. Bunlar şahane görünüyor . Takibindeyim şef :)

    YanıtlaSil