4 kişilik
üzeri için,
120 gr. un
75 gr. tereyağ
50 gr. buğday gevreği
4 çorba kaşı toz şeker
1 paket toz vanilin
iç karışım,
500 gr. karışık yaz meyvesi
(mürdüm eriği,kiraz,armut,
şeftali,kayısı,nektarin vb.)
1 tatlı kaşığı bal
Az malzemeli fakat tadının sizleri fethedeceğini düşündüğüm bu lezzetli tatlıyı paylaşmak istedim.
Yapımı bir o kadar kolay,sunumunda da farklı dondurmalarla birlikte lezzetine lezzet katan bir tad diyebilirim.
Öncelikle tart hamurunda olduğu gibi tereyağımızın ve ellerimizin soğuk olması gerekli.
Derin bir kap içerisinde un ve tereyağı parmak uçlarınızla yoğurun kırıntılar halinde bir hamur elde ediceksiniz.İçerisine buğday gevreklerini hafifi elinizle kırıp ekleyin.Buğday gevreği yoksa yulaf,mısır gevreği vb. ürünler de kullanabilirsiniz genel olarak yulaf kullanıldığını belirtmeliyim.
Kalan diğer malzemeyi de ekleyip kaşıkla 1-2 karıştırdıktan sonra karışımı derin dondurucuda bekletin.
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Meyveleri orta büyüklükte küpler halinde doğrayıp harmanlayın.Isıya dayanıklı minik kaplara ya da isterseniz tek bir kabada koyabilirsiniz.Meyvelerin üzerine bal gezderin ama çok hafif çizgiler halinde eğer meyveler yeterince tatlı ise bal koymayabilirsiniz.
Derin dondurucudaki karışımı meyvelerin üzerini örtücek şekilde serpin ve 40 dk. ya da üzerleri güzelce kurabiye rengi alana kadar pişirin.Ben bu tatlıyı sıcak ve dondurma ile tercih ediyorum sziler dilediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Afiye olsun... :))))
elmalı crumble a bayılırım bu tarifinde en az onun kadar leziz olduguna eminim ellerine saglık (:
YanıtlaSilhamur kısmını biraz daha detaylı anlatsan iyi olurdu sanki ama teşekkürler tabi denemek lazım.
YanıtlaSilelmalısı da tarçın ceviz ve kuru üzümle muhteşem olur :)
YanıtlaSilhamur kısmı çok basit gerçekten un ve tereyağ parmak uçlarınızla karıştırdığınızda pütür pütür bir hal alıcak ve istediğimizde sadece bu ;)
teşekkürler hamur detayı için:) diyette olmasam hemen denicem ya pof:(
YanıtlaSilMerhaba Ferhat, benim sana keklerle ilgili sorum var; tatlılar konusundaki yeteneğin malum. Kek pişirdiğim zaman (pandispanya, meyveli kekler vs.) hamurun kalıbın ortasında olan kısmı adeta bir tepe gibi kabarırken kenarlar daha az kabarıyor. Tat veya dokuda bir sorun yaşamıyorum ama gürüntü beni rahatsız ediyor. Kekin her yerini eşit oranda kabartmanın yolu nedir fikrin var mı? Varsa paylaşır mısın?
YanıtlaSilSevgiler
ne diyebilirim ki enfes görünüyolar keşke evlerimizde birer tane Ferhat Bora olsa da yapsa:)
YanıtlaSil