Kek için,
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. süt
1 çay b. sıvı yağ
1 adet limon
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un
Sos için,
1/2 su b. tahin
1/2 su b. şerbet
1/3 su b. krema
Keki fırından çıkardıktan sonra,küçük bir tencere ya da sos tavasında tahin,şerbet(ben şerbet için daha önceden pişirdiğim armut tatlısının suyunu kullandım.Eğer şerbetiniz yoksa 3-4 kaşık toz şeker ve yarım bardak suyu kaynatarak elde edebilirsiniz.) ve kremayı karıştırarak kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.Sıcak sosu kekinizin üzerine hemen dökün.Sos soğudukça kekin üzerinde lezzetli bir katman yaratmış oluduğunuz fark ediceksiniz. Afiyet olsunnn :)
Ellerinize sağlık...Kek çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSil